Grad NOVSKA Službene stranice

JAVNI POZIV za prijam polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Gradu Novska

         REPUBLIKA HRVATSKA
SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
               GRAD NOVSKA
            GRADONAČELNIK

KLASA: 102-01/14-01/6
URBROJ: 2176/04-03-14-1
Novska, 14 svibnja 2014.

Na temelju članka 6. Zakona o poticanju zapošljavanja („Narodne novine“ broj 57/12, 120/12) i članka 93. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ broj 86/08 i 61/11), a skladno Planu prijma na stručno osposobljavanje osoba bez zasnivanja radnog odnosa u upravnim tijelima Grada Novske za 2014. godinu, KLASA: 102-01/14-01/2; URBROJ: 2176/04-03-14-1 od 10. veljače 2014. i dopune Plana prijma KLASA: 102-01/14-01/4; URBROJ: 2176/04-03-14-1 od 17. ožujka 2014. Gradonačelnik Grada Novske objavljuje

JAVNI POZIV
za prijam polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Gradu Novska

1. Viši stručni suradnik za proračun - 3 polaznika u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za proračun i financije.

Uvjeti: - preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski stručni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, (magistar struke, ili stručni specijalist ekonomske struke),
- aktivno znanje rada na osobnom računalu.

 

2. Viši računovodstveni referent za proračun - 3 polaznika u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za proračun i financije.

Uvjeti: - preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij u trajanju od najmanje tri godine, (sveučilišni prvostupnik ili stručni prvostupnik ekonomske struke),
- aktivno znanje rada na osobnom računalu.

 

3. Računovodstveni referent za obračun plaća i drugih primanja – 2 polaznika u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za proračun i financije.

Uvjeti: - srednja stručna sprema (SSS) ekonomske struke,
- aktivno znanje rada na osobnom računalu.

 

4. Računovodstveni referent likvidator - 3 polaznika u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za proračun i financije.

Uvjeti: - srednja stručna sprema (SSS) ekonomske struke,
- aktivno znanje rada na osobnom računalu.

 

5. Računovodstveni referent salda konti analitičar - 3 polaznika u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za proračun i financije.

Uvjeti: - srednja stručna sprema (SSS) ekonomske struke, - aktivno znanje rada na osobnom računalu.

 

6. Viši referent – komunalni redar – 3 polaznika u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove.

Uvjeti: - preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij u trajanju od najmanje tri godine ( sveučilišni prvostupnik ili stručni provstupnik pravne struke),
- aktivno znanje rada na osobnom računalu.

7. Upravni referent za komunalnu naknadu - 2 polaznika u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove. Uvjeti: - srednja stručna sprema (SSS) ekonomske struke, - aktivno znanje rada na osobnom računalu.

8. Upravni referent za komunalni doprinos - 2 polaznika u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove.

Uvjeti: - srednja stručna sprema (SSS) ekonomske struke, - aktivno znanje rada na osobnom računalu.

9. Viši referent za radne odnose i kadrovske poslove - 1 polaznik u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Stručnoj službi za poslove Gradskog vijeća i Gradonačelnika.

Uvjeti: - preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij u trajanju od najmanje tri godine ( sveučilišni prvostupnik ili stručni provstupnik pravne struke), - aktivno znanje rada na osobnom računalu.

Osoba se može primiti na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa ako je:

a) prijavljena u evidenciji nezaposlenih osoba duže od 30 dana i ima odgovarajući stupanj obrazovanja u zanimanju predviđenom za obavljanje poslova radnog mjesta za čije se obavljanje prima na stručno osposobljavanje,

b) bez obzira na razdoblje ukupno evidentiranog staža u mirovinskome osiguranju, ako nema više od jedne godine staža u zvanju za koje se obrazovala, odnosno evidentiranog staža ostvarenog po toj osnovi kod tuzemnog ili inozemnog nositelja obveznog mirovinskog osiguranja.

Na javni poziv mogu se prijaviti kandidati oba spola sukladno članku 13. Zakona o ravnopravnosti spolova.

Izabrani polaznici nisu službenici Grada Novske, ne zasnivaju radni odnos i ne primaju plaću, osim novčane pomoći za vrijeme stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa koju osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje.

S kandidatima izabranim za stručno osposobljavanje sklopit će se pisani ugovor u kojem će biti utvrđeni poslovi za koje će se provoditi stručno osposobljavanje, trajanje stručnog osposobljavanja te međusobna prava, obveze i odgovornosti ugovorenih strana.

U prijavi na Javni poziv kandidat treba navesti osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona) te sve tražene priloge.

Uz prijavu kandidat je dužan priložiti:

1. životopis (vlastoručno potpisan),

2. dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika domovnice),

3. dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslika diplome ili potvrde o stečenoj stručnoj spremi),

4. dokaz o radnom stažu (preslika potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje),

5. preslika osobne iskaznice,

6. uvjerenje o nekažnjavanju, ne starije od 6 mjeseci (preslika),

7. uvjerenje o nezaposlenosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (preslika).

 

Preslike traženih priloga ne moraju biti ovjerene, a polaznici su dužni prije sklapanja pismenog ugovora dostaviti na uvid originale dokumenata.

Odabir će biti izvršen nakon provedenog intervjua s kandidatima.

Vrijeme i mjesto održavanja intervjua bit će objavljeni na web stranici Grada Novske, www.novska.hr.

Nepravodobne i nepotpune prijave neće se razmatrati.

O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni. Kandidati podnose jednu prijavu s dokazima o ispunjenju uvjeta u kojoj treba navesti za koja radna mjesta su zainteresirani, a u slučaju nemogućnosti rasporeda na radno mjesto za koje su zainteresirani, rasporedit će se na drugo odgovarajuće radno mjesto za koje ispunjavaju uvjete. Jednom prijavom može se prijaviti za više radnih mjesta predviđenih za određenu stručnu spremu.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku 7 dana od dana objave Javnog poziva na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje www.hzz.hr s naznakom „Javni poziv za prijam polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Gradu Novska “ na adresu: Grad Novska Trg dr. Franje Tuđmana 2 44330 Novska.

 

REPUBLIKA HRVATSKA
SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
GRAD NOVSKA
GRADONAČELNIK

Gradonačelnik

mr. sc. Vlado Klasan